6 Ιούνιος 2018, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2018, 12:27

Ματαιώθηκε το φιλικό της Αργεντινής στο Ισραήλ λόγω αντιδράσεων των Παλαιστινίων

  • Ματαιώθηκε το φιλικό της Αργεντινής στο Ισραήλ λόγω αντιδράσεων των Παλαιστινίων
    (Φωτ.: marca.com)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματίσει να δώσει η εθνική Αργεντινής στις 9 Ιουνίου με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, με την ομοσπονδία να προχωρά στη ματαίωσή του. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης απείλησε μέσω του προέδρου της ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις εναντίον του Λιονέλ Μέσι και των συμπαικτών του και θα κάψουν φανέλες τους.

«Ο Μέσι είναι σύμβολο της ειρήνης και της αγάπης, του ζητούμε να μην συμμετέχει στην αναγνώριση των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής», ανέφερε ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μια αθλητική αναμέτρηση μπορεί να γίνει πολιτικό εργαλείο. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία, γι' αυτό και το ματς διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ. Εάν αγωνιστεί θα κάψουμε φανέλες και φωτογραφίες του».

Η φιλική αναμέτρηση είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου στο Ισραήλ, με τα εισιτήρια να εξαντλούνται μέσα σε 20 λεπτά. Η ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε να ματαιώσει το παιχνίδι, το οποίο θα αποτελούσε και το τελευταίο τεστ της Αλμπισελέστε πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας.