6 Ιούνιος 2018, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2018, 09:07

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την 100ή επέτειο της 1ης Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας

  • Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την 100ή επέτειο της 1ης Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας
    Εικόνα από τις φετινές εκδηλώσεις στο Μνημείο Σαρνταραπάτ στο Αράκς της Αρμενίας (φωτ.: Sardarapat Centennial / Facebook)

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος σε συνεργασία με τον Αρμενικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Χαμασκαίν» και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση για την 100ή επέτειο της 1ης Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας και εκδότης Σάββας Καλεντερίδης. Το θέμα της ομιλίας είναι: «Από τη Μάχη του Σαρνταραμπάτ στην ίδρυση της 1ης Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας».

Επίσης, θα υπάρξει μουσική παρέμβαση με τους: Αιμιλία Κασπαριάν, βιολί (2ο βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Βιολιού Leonid Kogan 2018) και Χασμίκ Αταμπεκιάν, πιάνο. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Θεσσαλονίκης και η Παιδική Χορωδία Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του Ηρακλή Παναγόπουλου.

Απαγγέλουν οι: Αστγίκ Γκαναπετιάν, η Αρμενική Νεολαία Θεσσαλονίκης και οι μαθητές του Αρμενικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Το συγκρότημα «ΜΑΣΙΣ» θα χορέψει αρμενικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Εκδηλωσεις