5 Ιούνιος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2018, 20:28

Ερντογάν: 200.000 Σύροι επέστρεψαν σε περιοχές που ελέγχονται από τουρκικές δυνάμεις

  • JP Morgan: Η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει 179 δισ. δολάρια αλλιώς θα χρεοκοπήσει
    Ο Ταγίπ Ερντογάν όσο κι αν χαμογελάει βρίσκεται σε δύσκολη θέση (φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι 200.000 Σύροι επέστρεψαν σε βόρειες περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τουρκικές δυνάμεις, μιλώντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στη βορειοδυτική επαρχία Ζονγκουλντάκ, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου.

έπειτα από την κριτική που δέχθηκε από αντιπάλους του στις εκλογές για τα εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία. Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που δραπέτευσαν από τον πόλεμο στη χώρα τους, ζουν στην Τουρκία, και κάποιοι Τούρκοι θεωρούν την παρουσία τους ως οικονομική επιβάρυνση και απειλή για τις θέσεις εργασίας.

Η παρουσία των προσφύγων αποτελεί ζήτημα αντιπαράθεσης στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, με τους αντιπάλους του Ερντογάν να τονίζουν ότι θα λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι Σύροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πολλοί πρόσφυγες έχουν ήδη επιστρέψει στις βόρειες συριακές περιοχές της Αφρίν και της Τζαραμπλούς, όπου η Τουρκία έχει εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση για να εκδιώξει Κούρδους μαχητές και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.