4 Ιούνιος 2018, 22:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2018, 22:02

Απάντηση Μπουτάρη στην ΠΟΕ: Αναφέρεται σε παραποιημένες δηλώσεις μου

  • Ο Μπουτάρης ζητά από την κυβέρνηση να διεθνοποιήσει τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Την έκπληξή του για την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εναντίον του εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η ΠΟΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων σε άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απαντά:

«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους», επισήμανε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα. Εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει -όπως και όλος ο κόσμος- τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της -και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση- και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».

Ακόμα υπογράμμισε πως «η συγκεκριμένη ανακοίνωση μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».

Ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.

«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.