3 Ιούνιος 2018, 21:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2018, 21:09

Με χασάπικο η Πάφος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

  • Με χασάπικο η Πάφος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες
    (Φωτ.: Archangel Michael Hospice / Facebook)

Η Πάφος μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την πολυπληθέστερη ομάδα χορευτών χασάπικου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του pafosnet, περισσότεροι από χίλιοι χορευτές του συγκεκριμένου χορού, ομοιόμορφα ντυμένοι (με μαύρο παντελόνι και λευκό μπλουζάκι ή πουκάμισο), κατέκλυσαν από άκρη σε άκρη την πλατεία στο Κάστρο της Κάτω Πάφου.

Μια ξεχωριστή γιορτή στήθηκε σήμερα το απόγευμα στην κυπριακή πόλη. Οι χορευτές χόρεψαν χασάπικο συνεχόμενα για περισσότερο από πέντε λεπτά και δημιουργώντας ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης στην καρδιά του λιμανιού της πόλης, σημείωσαν το ρεκόρ.

Πάντα σύμφωνα με το pafosnet, εκπρόσωποι του Οργανισμού Γκίνες πιστοποίησαν ότι το προηγούμενο ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης χορευτών για ένα χασάπικο είχε καταρριφθεί και έτσι η Πάφος μπορεί να πάρει τη θέση της στο φημισμένο βιβλίο.

Ωστόσο, οι εκατοντάδες συμμετέχοντες σε αυτή τη δραστηριότητα συνέβαλαν και σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Με την εγγραφή τους (2 ευρώ) ενίσχυσαν οικονομικά το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ», που φιλοξενεί και φροντίζει ανθρώπους με ανίατες ασθένειες.

Το ρεκόρ Γκίνες για το χασάπικο οργανώθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Πάφου με τη συνεργασία του Δήμου Πάφου και με τη συμμετοχή οργανωμένων συνόλων της επαρχίας, σχολών χορού και απλών πολιτών.