3 Ιούνιος 2018, 20:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2018, 00:54

Τζανακόπουλος: Περιμένουμε από τον Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για συμφωνία

  • ΠΓΔΜ: Προηγείται το «Ναι» στο δημοψήφισμα για το ονοματολογικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει το χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ενώ σημείωσε πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τόνισε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και πως έχει καταβάλει επίπονες προσπάθειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει καθαρή θέση σχετικά με το ονοματολογικό και απέδωσε τη στάση του στο γεγονός ότι επιχειρεί να βγει από το δικό του αδιέξοδο, καθώς, όπως είπε, τους τελευταίους πέντε μήνες άλλαξε τρεις ή τέσσερις φορές θέση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο Δ. Τζανακόπουλος στο στούντιο του «Kontra Channel» (φωτ.: Kontra Channel / Facebook)

«Εφόσον υπάρξει συμφωνία θα δυσκολευτεί πολύ κάποιος από την αντιπολίτευση να βρει έναν λόγο για να μην την ψηφίσει γιατί θα είναι τέτοια που θα διασφαλίζει με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της χώρας. Πιστεύω ότι θα έχουμε ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «έχουμε πει από την αρχή και με κάθε σαφήνεια ότι λειτουργούμε στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης και στη βάση μιας εθνικής γραμμής όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 2008 και αυτό θα ολοκληρώσουμε ώστε να απαλλαγούμε από το βάρος ενός ανοιχτού διπλωματικού θέματος από το 1990 περίπου».