3 Ιούνιος 2018, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2018, 13:42

Μια κινητή βιβλιοθήκη φέρνει το βιβλίο στις γειτονιές της Αθήνας

  • Μια κινητή βιβλιοθήκη φέρνει το βιβλίο στις γειτονιές της Αθήνας
    (Φωτ.: Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων)

Η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων φέρνει το βιβλίο και την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης με την κινητή βιβλιοθήκη!

Όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μια από τις πιο σημαντικές επιδιώξεις της διοργάνωσης είναι να φέρει το βιβλίο και την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε όλους τους κατοίκους της, να κάνει το διάβασμα προσιτό, ευχάριστο και δημιουργικό για όλους.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, ξεκίνησε τη λειτουργία της κινητής βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους, που θα ταξιδεύει σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μέγας χορηγός της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διαδικασία δανεισμού είναι πολύ απλή: Χάρη σε ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά.

Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά, προκειμένου να έχει πρόσβαση ευρύτερος πληθυσμός της πόλης.

Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η κινητή βιβλιοθήκη ή και στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης. Κάθε μήνα θα ανακοινώνεται η διαδρομή της κινητής βιβλιοθήκης.

Ειδικότερα, για το μήνα Ιούνιο, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα αναλυτικά.