30 Μάιος 2018, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2018, 14:36

Νέα επεισόδια στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με χημικά από τα ΜΑΤ

  • Νέα επεισόδια στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με χημικά από τα ΜΑΤ
    Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
  • Νέα επεισόδια στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με χημικά από τα ΜΑΤ

Χαμός έγινε νωρίτερα έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσει τα γραφεία του ΣΕΒ.

Τα ΜΑΤ δεν υποχώρησαν και οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ως όπλα τις σημαίες τους και επιτέθηκαν στην κλούβα. Οι δυνάμεις καταστολείς αντέδρασαν και έριξαν χημικά.

Τότε ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς το κτήριο της ΓΣΕΕ στη Φιλελλήνων. Πέταξαν σκουπίδια μπροστά από το κτήριο και έγραψαν νέα συνθήματα στους τοίχους.

Νωρίτερα διαφορετικές ομάδες κουκουλοφόρων είχαν πετάξει αυγά και είχαν καταστρέψει τα πανό στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ είχαν γράψει συνθήματα και στους τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ


Σκουπίδια πέταξαν στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)