30 Μάιος 2018, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2018, 15:52

Η Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία στα Ιμαλάια – Οι ορειβάτες που κατέκτησαν το δύσκολο βουνό (βίντεο)

  • Η Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία στα Ιμαλάια – Οι ορειβάτες που κατέκτησαν το δύσκολο βουνό (βίντεο)
    Φώτης Θεοχάρης και Αντώνης Συκάρης με την ελληνική σημαία στην κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα στα Ιμαλάια (φωτ.: Facebook / Mount Kangchenjunga/The First Greek Expedition 2018)

Τα Ιμαλάια στάθηκαν για ακόμα μία φορά γενναιόδωρα με τους Έλληνες ορειβάτες, επιτρέποντάς τους να κατακτήσουν την κορυφή του τρίτου υψηλότερου αλλά δυσκολότερου βουνού της Γης, του Κανγκτσενγιούνγκα (Kangchenjunga). Ο λόγος για τον έμπειρο ορειβάτη Αντώνη Συκάρη και τον αστυνομικό Φώτη Θεοχάρη που ανέβηκαν σε υψόμετρο 8.586 μέτρων, καταφέρνοντας να γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που πατούν αυτή την κορυφή!

Οι δύο Έλληνες, ηλικίας 56 και 25 ετών, επιστρέφουν απόψε στις 20:45, στην Αθήνα. Η υποδοχή τους θα γίνει στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

«Ποτέ ξανά στα βουνά του κόσμου δεν ένιωσα στο πρόσωπό μου τέτοια φρεσκάδα όταν ο παγωμένος αέρας με μεθούσε, μου άλλαζε τη διάθεση και με έκανε ανεξήγητα ευτυχισμένο. Αυτό το συναίσθημα είχα την χαρά να το ζήσω αγναντεύοντας στην αρχή το όρος Kangchenjunga και την υπέρτατη τύχη να βρεθώ στην κορυφή του στις 20 Μαΐου 2018» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο Αντώνης Συκάρης.

Ο «σχοινοσύντροφός» του, ο 27χρονος αστυνομικός Φώτης Θεοχάρης έχει υψώσει την ελληνική σημαία και σε άλλες κορυφές των Ιμαλαΐων, στις Άλπεις, τις Άνδεις και τον Καύκασο.


Το Κανγκτσενγιούνγκα θεωρείται το δυσκολότερο βουνό για αναρρίχηση στον κόσμο (φωτ.: Facebook/ Mount Kangchenjunga)

Τα τρία τελευταία χρόνια αρκετοί ήταν οι ορειβάτες που επιχείρησαν να αναρριχηθούν στο βουνό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Δεν είναι τυχαίο όμως καθώς πρόκειται για το δεύτερο «λιγότερο σκαρφαλωμένο» βουνό στον πλανήτη.

Για αυτό και η επιτυχία του Φώτη Θεοχάρη και του Αντώνη Συκάρη θεωρείται η μεγαλύτερη όλων των εποχών για τη χώρα μας, σε κορυφές άνω των 8.000 μέτρων!


Και η σημαία της ΕΛΑΣ στο πανήψυλο βουνό (φωτ.: twitter.com/hellenicpolice)