29 Μάιος 2018, 21:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2018, 22:37

Η Κύπρος βράβευσε την «Καλύτερη Δασκάλα 2018» Άντρια Ζαφειράκου

  • Η Κύπρος βράβευσε την «Καλύτερη Δασκάλα 2018» Άντρια Ζαφειράκου
    Ο Κώστας Χαμπιαούρης με την Άντρια Ζαφειράκου (φωτ.: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού / Facebook)

Εκδήλωση διοργανώθηκε σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου προς τιμήν της Ελληνοκύπριας εκπαιδευτικού Άντριας Ζαφειράκου, η οποία τιμήθηκε πρόσφατα με το διεθνές βραβείο καλύτερου δασκάλου για το 2018 (Global Teacher Prize 2018) από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Varkey.

Η Άντρια Ζαφειράκου, που βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρη, υπογράμμισε την ιδιαίτερη χαρά που νιώθει πατώντας τη γη των γονιών και των παππούδων της και ευχαρίστησε όλους για την αγάπη που της έδειξαν από την πρώτη στιγμή που κέρδισε το βραβείο. Αποκάλυψε μάλιστα πως είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την αγαπημένη της Κύπρο και ανέφερε ότι έχει ρίζες της από τη Γιαλούσα (απ’ όπου ήταν η γιαγιά και ο παππούς της) και από την Αμμόχωστο (τόπος γέννησης της μητέρας της).

«Δεν πιστεύω ότι είμαι η καλύτερη δασκάλα ή ότι υπάρχει η καλύτερη δασκάλα, απλώς νομίζω είμαι πολύ τυχερή που βραβεύθηκα γιατί αυτό που κάνουν οι δάσκαλοι σε όλες τις χώρες είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αλλάζουν ζωές», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την σημερινή εκδήλωση.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης, αφού συνεχάρη την Άντρια Ζαφειράκου για το πολυσχιδές έργο της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα την κα Ζαφειράκου διότι είναι μια εκπαιδευτικός πρότυπο. Ταυτόχρονα όμως, στο πρόσωπό της, τιμούμε και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της Κύπρου, που δίνουν κάθε μέρα με ευσυνειδησία και αφοσίωση έναν ωραίο και δύσκολο αγώνα, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή παιδεία».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Ελληνοκύπριας εκπαιδευτικού στην Κύπρο περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία όπως και συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και στελέχη του υπουργείου. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.