29 Μάιος 2018, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2018, 16:41

Απεργία την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

  • Απεργία την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στην 24ωρη κινητοποίηση που κήρυξαν αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην οικονομική, εργασιακή και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Κανονικά θα κινηθούν ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί περίπου μισή ώρα αργότερα ενώ η απόσυρση των οχημάτων στα αμαξοστάσια θα ξεκινήσει πριν από τις 21:00. Τις ώρες της στάσης εργασίας θα ακυρωθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων Express από και προς το αεροδρόμιο.

Λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων του ΟΣΕ και του προαστιακού, και επιπλέον δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - αεροδρόμιο.

Δεμένα στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροδρόμια, καθώς λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 13:00 θα γίνουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Επιπλέον, την Πέμπτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο κλείσιμο του αμαξοστασίου στο Ελληνικό και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.