29 Μάιος 2018, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2018, 13:34

Νότης Μαριάς προς Ευρωκοινοβούλιο: Αναγνωρίστε τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Νότης Μαριάς προς Ευρωκοινοβούλιο: Αναγνωρίστε τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: notismarias.gr)

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς (ECR), στο πλαίσιο της Ολομέλειας του ευρωπαϊκού οργάνου, κατά τη διάρκεια των σύντομων ομιλιών για θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέτοντας το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι πρόκειται για ιστορική αναγκαιότητα καθώς «το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο έτος 1919 όπου «μετά από απόφαση του Μουσταφά Κεμάλ, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές, βιασμούς, καταναγκαστικά έργα και δολοφονίες χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που ξεπέρασαν τις 350.000», ο Νότης Μαριάς σημείωσε ότι πρόκειται για Γενοκτονία «μιας και οι Έλληνες του Πόντου εξολοθρεύθηκαν από την Τουρκία επειδή ήταν Έλληνες και χριστιανοί».

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά, τιμήθηκε στις 22 Μαΐου η μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.