29 Μάιος 2018, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2018, 10:17

Τασία Χριστοδουλοπούλου στην ΕφΣυν: Είμαι υπερήφανη για τις πολιτικές μου ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

  • Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Υπερήφανη για τις πολιτικές που εφάρμοσε ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών η Τασία Χριστοδουλοπούλου που σήμερα ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου της Βουλής.
«Υλοποιήσαμε όλα αυτά για τα οποία παλεύαμε μαζί με την κοινωνία των πολιτών και μια σειρά από κινήματα, ώστε να γίνουν σεβαστά στη χώρα μας» εξήγησε. Το ίδιο υπερήφανη είναι και για το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς.

«Συνέβαλα και ανέδειξα τι σημαίνει πρόσφυγας κάνοντας μια ολόκληρη καμπάνια κατά του όρου "λαθρομετανάστης"» τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής «είχαμε τότε να αντιμετωπίσουμε και το μεγάλο κύμα εισόδου προσφύγων και αισθάνομαι υπερήφανη, γιατί παρά το μέγεθός του, δεν δημιούργησε ούτε στα νησιά ούτε στην ενδοχώρα ρατσιστικές αντιδράσεις, εχθρικές συμπεριφορές ή φαινόμενα ξενοφοβίας».

Όσο για τις διαφορές των δύο κυβερνητικών εταίρων, και συγκεκριμένα για την κίνηση των 53+, διευκρίνισε ότι αφενός οι πολιτικές διαφορές με τους ΑΝΕΛ ήταν από την αρχή γνωστές, αφετέρου η κίνηση των 53+ θέλει να διασφαλίσει τις σχέσεις του κόμματος με τα στρώματα που εκπροσώπησε στις αρχές του 2015. «Ο χυδαίος αντιπολιτευτικός λόγος αυτό το λέει πελατειακές σχέσεις. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η πολιτική κρίση που βιώνουμε οφείλεται στο γεγονός ότι τα κόμματα του δικομματισμού έσπασαν όλους τους δεσμούς κοινωνικής εκπροσώπησης που είχαν. Αυτό το λάθος εμείς δεν θα το κάνουμε. Ενδιαφερόμαστε για τους κοινωνικά αδύναμους και τις πλειοψηφίες που έχουν πληρώσει, χωρίς να ευθύνονται, αυτήν την κρίση με το αίμα τους» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχεται από τον Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι δεν είναι συμπτωματικές. «Για τους νεοναζί δεν νοείται γυναίκα να έχει αυτόνομη παρουσία. Ενόχλησα όμως και με τα έργα μου ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής» είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας πως στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή είναι ταυτισμένη με το έγκλημα.