28 Μάιος 2018, 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2018, 19:31

Τουρκικά δημοσιεύματα για τον πύραυλο Bora, που... ανησυχεί την Ελλάδα (βίντεο)

Κλίμα έντασης προσπαθούν να δημιουργήσουν τουρκικά δημοσιεύματα, σχετικά την υπεροχή της Άγκυρας έναντι της Αθήνας σε επίπεδο εξοπλισμών. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η Ελλάδα δεν έχει… απάντηση στον πύραυλο Bora, ο οποίος μπορεί να πλήξει και την ελληνική πρωτεύουσα.

«Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως την Ελλάδα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα Star.

Στη συνέχεια σημειώνεται: «Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία. Η προσπάθειά της να βελτιώσει το πολεμικό ναυτικό της οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αντιμέτωπη με το τουρκικό. Οι χερσαίες τουρκικές δυνάμεις δεν συγκρίνονται με τις ελληνικές».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πύραυλο Bora, καθώς τονίζεται ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το συγκεκριμένο όπλο των Τούρκων. «Ο πύραυλος είναι διαμετρήματος 610 χιλιοστών, φέρει εκρηκτική ύλη βάρους 470 κιλών, έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα, ενώ με αναβάθμιση μπορεί να αυξηθεί στα 700 χιλιόμετρα. Η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών», συνεχίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πύραυλο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τον Bora.