28 Μάιος 2018, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2018, 11:35

Ντιμιτρόφ: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την ονομασία

  • Ντιμιτρόφ: Άλλο Μακεδόνας στην Ελλάδα, άλλο «Μακεδόνας» στην πΓΔΜ
    Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ (φωτ. αρχείου)

Στο «τελικό στάδιο» εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα τις ονομασίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ, ευελπιστεί πως θα ήταν εφικτό ως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 28η Ιουνίου να έχει βρεθεί μια λύση.

Υποστήριξε ότι Κυριακή βράδυ στις Βρυξέλλες είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε διμερές επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι γνωστοποίησε στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του, και ειδικότερα εκείνες που αφορούν το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Αρώνη.