27 Μάιος 2018, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2018, 17:13

Δρομείς στην Ορεστιάδα έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

  • Δρομείς στην Ορεστιάδα έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς
    (Φωτ.: evros-news.gr)

Δεκάδες δρομείς από την περιοχή του Έβρου και όχι μόνο συμμετείχαν σήμερα στον αγώνα δρόμου «Ειρήνης» που διοργάνωσε ο Δήμος Ορεστιάδας και με το δικό τους τρόπο έστειλαν μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν για τρεις μήνες κλεισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο. 

Αυτός ήταν ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου, με ειρηνικό χαρακτήρα, και χωρίς την ύπαρξη χρονομέτρων και αθλητικού ανταγωνισμού. Ο δρόμος είχε σημείο αναφοράς τις Καστανιές του Έβρου –εκεί δηλαδή όπου πιάστηκαν οι δύο Έλληνες, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης– και πραγματοποιήθηκε σε δύο παράλληλες διαδρομές: α) των 36 χλμ. με αφετηρία την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας έως το τελωνείο Καστανεών και επιστροφή και β) των 18 χλμ. με αφετηρία το τελωνείο Καστανεών και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. 

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, οι συμμετέχοντες, σε μια συγκινητική στιγμή στο τέλος του αγώνα, έψαλαν τον εθνικό ύμνο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, μπροστά στο άγαλμα του Πατριάρχη Κύριλλου ΣΤ΄.