27 Μάιος 2018, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2018, 16:43

Κεραυνός έπληξε το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

  • Κεραυνός έπληξε το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου
    (Φωτ.: Twitter / Thadie)

Καταιγίδες και κεραυνοί «χτύπησαν» το βράδυ του Σαββάτου το Λονδίνο, προκαλώντας χάος στις αεροπορικές μεταφορές. Κεραυνός το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Στάνστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων έπεσαν περισσότεροι από 64.000 κεραυνοί, οι 15.000 σε διάστημα τεσσάρων ωρών!

Ο βρετανικός ουρανός φωτίσθηκε στη διάρκεια της νύχτας από τις ηλεκτρικές καταιγίδες και υπήρξαν πληροφορίες για πλημμύρες και για σπίτια που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Το Στάνστεντ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου και προκλήθηκε χάος από τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις πτήσεων. Το εν λόγω αεροδρόμιο αποτελεί σημαντικό κόμβο της εταιρείας Ryanair, η οποία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της μπορούν να αποζημιωθούν πλήρως. «Δυστυχώς πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ λόγω βλάβης που σημειώθηκε νωρίτερα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αεροδρομίου εξαιτίας κεραυνού», δήλωσε εκπρόσωπος.

Το σύστημα τροφοδοσίας επισκευάσθηκε σήμερα το πρωί, όμως οι ταξιδιώτες προειδοποιήθηκαν να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο πριν ταξιδέψουν και επιβάτες που έμειναν κλεισμένοι πολλή ώρα μέσα σε αεροπλάνα διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter ότι δεν τους δίνονταν εξηγήσεις για την καθυστέρηση. «Μηχανικοί έχουν πλέον επισκευάσει το σύστημα. Ωστόσο μπορεί ακόμη πτήσεις να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν», αναφέρει το αεροδρόμιο του Στάνστεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.