26 Μάιος 2018, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2018, 18:55

Επίθεση από χρυσαυγίτες στο Πέραμα καταγγέλλει η ΟΡΜΑ

  • Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης
    (Φωτ. αρχείου)

Επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς, στο Πέραμα, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, καταγγέλλει στα κοινωνικά δίκτυα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής της παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος. Η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς, αναφέρει η ΟΡΜΑ.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια μεταξύ μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ από την μια πλευρά και εκπροσώπων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος από την άλλη. Σημειώνει ακόμη πως προχώρησε σε 22 προσαγωγές συνολικά και από τις δύο πλευρές.

«Η εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά από την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Ηλ. Κασιδιάρη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: «Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά. Ο αγώνας για την αναχαίτιση του νεοναζισμού και της φασιστικής, εγκληματικής δράσης των δολοφόνων της ΧΑ πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής».