26 Μάιος 2018, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2018, 17:02

Λέσβος-Μεταναστευτικό: Οι Αρχές διαψεύδουν φημολογία για νεκρούς

  • Λέσβος-Μεταναστευτικό: Οι Αρχές διαψεύδουν φημολογία για νεκρούς
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό. Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών, που μάλιστα δημοσιοποιείται και από διάφορες ιστοσελίδες, διαψεύδεται απο τις Αρχές.

Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο. Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευόμενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας. Η Αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σ. Μπαλάσκας.