26 Μάιος 2018, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2018, 11:06

Ορεστιάδα: «Δρόμος Ειρήνης» για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς την Κυριακή

  • Ορεστιάδα: «Δρόμος Ειρήνης» για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς την Κυριακή

Ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου διοργανώνεται την Κυριακή από τον δήμο Ορεστιάδας, καθώς θέλει να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται για σχεδόν τρεις μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο δήμος Ορεστιάδας κάλεσε τους συμμετέχοντες να μην ασχοληθούν με τα χρονόμετρα, αλλά να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς και σε όλον τον κόσμο.

Η Ορεστιάδα και όλη η Ελλάδα θέλει να δείξει στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ότι δεν τους ξεχνάει και βρίσκεται δίπλα τους, την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα για την απελευθέρωσή τους. Ωστόσο, η στάση της Τουρκίας παραμένει προκλητική, καθώς όχι μόνο αρνείται να τους αφήσει ελεύθερους, αλλά δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες στους δύο στρατιωτικούς, προκειμένου να προχωρήσει η νομική διαδικασία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο αγώνας «δρόμος Ειρήνης» θα έχει δύο διαδρομές, με την πρώτη, μήκους 36 χλμ, να ξεκινά στις 8:00 από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας και να φτάνει στις Καστανιές, κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθησαν οι δύο στρατιωτικοί, και η δεύτερη, μήκους 18 χλμ, να ξεκινά στις 10:30 από την κεντρική πλατεία Καστανέων και να έχει τερματισμό την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας. Ανά 5 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας.