25 Μάιος 2018, 23:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2018, 22:33

Νέα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στις 6 Ιουνίου

  • Η «Βόρεια Μακεδονία» και το Δίκαιο της Θάλασσας: Έχει δικαιώματα στην ΑΟΖ της Ελλάδας;
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ετοιμάζει νέο γύρο κινητοποιήσεων, σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζεται νέος γύρος συγκεντρώσεων για να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα.

Οι συγκεντρώσεις θα προγραμματιστούν για τις 6 Ιουνίου στις 19:30 και οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30. Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους. Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία' δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».