26 Μάιος 2018, 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2018, 20:48

Ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

  • Συνεχίζονται οι βροχές, πιθανότητα για χαλάζι
    (Φωτ.: Pixabay / dimitrisvetsikas1969)

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικά, το Σάββατο στο Αιγαίο και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρότερες και πιθανώς να συνοδεύονται από καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με την μέγιστη τιμή της στους 31 περίπου βαθμούς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Παρόμοια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και την Κυριακή, οπότε αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους στο Αιγαίο, τη Θράκη και την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο με τοπικές βροχές. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια με το Σάββατο επίπεδα.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και οι βροχές θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

  • Αναδημοσίευση από το meteo.gr.