27 Μάιος 2018, 23:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2018, 22:58

«Η Μικρά Ασία μέσα από τη λογοτεχνία»: 5ος λογοτεχνικός διαγωνισμός

  • «Η Μικρά Ασία μέσα από τη λογοτεχνία»: 5ος λογοτεχνικός διαγωνισμός
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Έχετε συγγραφικό ταλέντο και σας ελκύει το δοκίμιο; Πιστεύετε ότι μπορείτε να γράψετε για τη Μικρά Ασία μέσα από τη λογοτεχνία; Εάν ναι, τότε ο 5ος λογοτεχνικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής απευθύνεται σε εσάς.

Οι συγγραφείς-δοκιμιογράφοι θα πρέπει να παραδώσουν ένα κείμενο 100-250 σελίδων που θα απηχεί τις προσωπικές τους απόψεις και αντιλήψεις σχετικά με πώς η Μικρά Ασία απεικονίζεται στη λογοτεχνία από οποιαδήποτε σκοπιά επιλέξουν (ιστορική, κοινωνική, θρησκευτική, πολιτική, οικονομική, γεωγραφική, ηθογραφική κλπ.).

Η προθεσμία υποβολής των δοκιμίων είναι μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Συνολικά από την πενταμελή επιτροπή που θα παραλάβει τα έργα θα δοθούν τρία βραβεία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απονομής επαίνου και ευφήμου μνείας. Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στις 30 Νοεμβρίου.

Το δοκίμιο (ή τα δοκίμια) που θα λάβουν το πρώτο βραβείο θα εκδοθούν με δαπάνη του ΚΕΜΙΠΟ σε 1.000 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν δωρεάν, ενώ άλλα τόσα θα δοθούν στον συγγραφέα ή στους συγγραφείς οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να δημοσιεύσουν το έργο τους όπου επιθυμούν.

  • Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους όρους του 5ου λογοτεχνικού διαγωνισμού του ΚΕΜΙΠΟ.