25 Μάιος 2018, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2018, 13:45

Τσίπρας για Σκοπιανό: Μεγάλη νίκη ένας προσδιορισμός μπροστά από το Μακεδονία

  • Τσίπρας για Σκοπιανό: Μεγάλη νίκη ένας προσδιορισμός μπροστά από το Μακεδονία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

«Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε» απάντησε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση για το όνομα της πΓΔΜ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε ερωτήσεις και για το Σκοπιανό. Όπως είπε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαπραγμάτευση «που είναι ευαίσθητη και κρίσιμη». Αφού υπογράμμισε ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, σημείωσε ότι η Ελλάδα προχωρά υπερασπιζόμενη μια εθνική θέση.

«Ακούω ορισμένους οι οποίοι λένε “μην παραδώσετε”. Εδώ εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους, όχι από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα οι βόρειοι γείτονές μας για πάνω από 70 χρόνια έχουν μια κρατική οντότητα που λέγεται «Μακεδονία», αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. «Έχουν ρίζες σλαβικές και αλβανικές, και το παραδέχονται οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας τον παραπάνω συλλογισμό υποστήριξε ότι «το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα “Μακεδονία” είναι μια μεγάλη νίκη, και ακόμα μεγαλύτερη να συμφωνήσουμε ότι άλλο πράγμα η δική μας Μακεδονία που έρχεται από τη μακρά παράδοση του αρχαίου ελληνικού κόσμου και άλλο η δική τους παράδοση και το δικό τους πολιτισμικό πρόσημο».