25 Μάιος 2018, 13:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2018, 13:48

Τραγωδία στη Μεταμόρφωση: «Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε» φέρεται να είπε η 9χρονη

  • Τραγωδία στη Μεταμόρφωση: «Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε» φέρεται να είπε η 9χρονη
    Στο σημείο αυτό κόπηκε χθες το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου, στη Μεταμόρφωση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος, με θύμα έναν ηλικιωμένο και τρεις τραυματίες, που σημειώθηκε χθες στην οδό Παπανδρέου, στη Μεταμόρφωση όταν ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου.

Ο 44χρονος οδηγός του ΙΧ βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με την 9χρονη κόρη του που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» είπε στους αστυνομικούς ότι «ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε».

«Είχαμε αργήσει στο σχολείο. Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα ένα μπαμ. Χτύπησα» φέρεται να είπε η μικρούλα στους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος. Ωστόσο ο συνήγορος του 44χρονου Μανώλης Αναστασάκης διαψεύδει τα περί αυξημένης ταχύτητας και υποστηρίζει πως «αυτό που έχει συμβεί και είναι βέβαιο, είναι πως άλλο αυτοκίνητο έχει χτυπήσει το όχημα». Μάλιστα όπως τόνισε μιλώντας στον ANT1, υπάρχουν εμφανή ίχνη ότι τον έχει χτυπήσει αυτοκίνητο από την αριστερή πλευρά.

Ο οδηγός που είναι αλβανικής καταγωγής φέρεται να είναι σοκαρισμένος και να μην θυμάται τίποτα. «Το μόνο που θυμάμαι είναι πως έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου» ήταν τα πρώτα λόγια του 44χρονου οδηγού, που βρίσκεται στο ΚΑΤ με κάταγμα στον ώμο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως αξιωματικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμούν πως αιτία ήταν η μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο 44χρονος σε συνδυασμό με τα φθαρμένα ελαστικά στο αυτοκίνητό του. Πάντως ο οδηγός δεν φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ.