25 Μάιος 2018, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2018, 12:32

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Η στάση σου έχει γίνει σύμβολο

  • Τσίπρας σε Μπουτάρη: Η στάση σου έχει γίνει σύμβολο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για μία ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο η σημερινή του επίσκεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο πρωθυπουργός πήγε στο δημαρχιακό μέγαρο στην είσοδο του οποίου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος, η επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, ο οδηγός και ο αστυνομικός που συνοδεύει τον Γιάννη Μπουτάρη, οι ίδιοι δηλαδή άνθρωποι που βρέθηκαν στο στόχαστρο.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», είπε αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου «έχει γίνει σύμβολο» και υπογράμμισε ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη, κάτι που επανέλαβε στις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης. Ακόμα, ζήτησε η Θεσσαλονίκη να μείνει μια πόλη δημοκρατική.

«Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου», ανέφερε, και τόνισε ότι ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα και στα χρέη. Και συμπλήρωσε: «Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του πολιτικά σε πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη δημοκρατική».

Σχετικά με την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε σχεδιασμένη, οργανωμένη και δολοφονική, είπε ότι ο δήμαρχος δεν πήγε πρώτη φορά στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. «Πηγαίνει κάθε χρόνο», υπενθύμισε και ανέφερε ότι «ευτυχώς που δεν υπήρξαν θύματα».

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Βρήκες τον μπελά σου. Συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα, και αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μεταφέρει στον Νίκο Παππά το αίτημα του να αποκλείονται από το Facebook, αν είναι δυνατό, συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων.