25 Μάιος 2018, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2018, 12:45

Η σέρρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting της ΑΕΚ (φωτο)

  • Η σέρρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting της ΑΕΚ (φωτο)
  • Η σέρρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting της ΑΕΚ (φωτο) 2
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
  • Η σέρρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting της ΑΕΚ (φωτο) 3

Με λύρες, νταούλια και με μια λεβέντικη σέρρα τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting της ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στους αγώνες το παρών έδωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, ανήμερα της 19ης Μαΐου, τις εγκαταστάσεις που φιλοξένησε το Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting επισκέφτηκε η αντρική χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» και η πρόεδρος του σωματείου Σοφία Σαββίδου. Τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν σέρρα γύρω από την μπάρα του Powerlifting στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπό τους ήχους της λύρας του Γιώργου Κυριακίδη και του νταουλιού του Νικηφόρου Ιωαννίδη.

Για δεύτερη χρονιά, η ΑΕΚ και η Έλληνικη Ομοσπονδία Δυναμικού Τρίαθλου διοργάνωσαν τους αγώνες δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές που προκρίθηκαν να πάρουν μέρος στο Βαλκανικό αλλά και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Powerlifting. Η διοργάνωση, για μια ακόμη φορά, είχε την υποστήριξη του προέδρου της Aegean Δημήτρη Μελισσανίδη.