24 Μάιος 2018, 20:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 20:16

Στις 21 Ιουνίου η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

  • Süddeutsche Zeitung: Το δίλημμα του Σολτς με την Ελλάδα
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο πρώτο μέρος της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος, παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης των δύο πλευρών και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Το Eurogroup ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυση βιωσιμότητας χρέους), που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης, και δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21 Ιουνίου.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεχίστηκε μαζί με τους ομολόγους τους εκτός ευρώ, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.