24 Μάιος 2018, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 17:40

Ακύρωσε ο Τραμπ τη Σύνοδο με τον Κιμ

  • Ανακοινώθηκε επίσημα η συνάντηση των Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν
    (Φωτ.: EPA / KCNA)

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν που ήταν προγραμματισμένη για τη 12η Ιουνίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα τη ματαίωση της Συνόδου που επρόκειτο να γίνει στη Σιγκαπούρη.

Σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας».

Δικαιολογώντας την απόφαση της ματαίωσης της μεταξύ τους συνάντησης, επισήμανε: «Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό».

Στην ίδια επιστολή υπογραμμίστηκε η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου σε σχέση με αυτή της Βόρειας Κορέας: «Οι δικές μας είναι τόσο μαζικές και ισχυρές που προσεύχομαι στο Θεό να μην τις χρησιμοποιήσουμε ποτέ».

«Ένιωσα ότι χτιζόταν ένας υπέροχος διάλογος ανάμεσά μας», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εύχεται μια μέρα να συναντηθούν. «Στο μεταξύ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται τώρα σπίτι με τις οικογένειές τους. Ήταν μια υπέροχη χειρονομία και έτυχε μεγάλης εκτίμησης», κατέληξε.