24 Μάιος 2018, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 16:21

Πότε θα απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις τουρκικές φυλακές

  • Πότε θα απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις τουρκικές φυλακές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Άγνωστο είναι το πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, από τις τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτης Κουβέλης. «Στην βάση στοιχείων που συνεκτιμώ και συναξιολογώ πως δεν υπάρχει χρονική εκτίμηση, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης αφού η κράτηση των δύο έχει ενταχθεί σε μια εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική Ερτογάν ενόψει εκλογών».

Ο Φώτης Κουβέλης άφησε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τουρκική δικαιοσύνη και τις παρεμβάσεις που δέχεται, λέγοντας ότι ο Ερτογάν με δηλώσεις του έχει κάνει σαφές πως θα μπορούσε να παρέμβει στην τουρκική δικαιοσύνη.  

Όσον αφορά την ευρύτερη στάση της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η ένταση από την πλευρά της γειτονικής χώρας θα αυξάνεται και αυτό που επιδιώκει είναι να εξασφαλίσει ένα πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα προκειμένου να βρεθεί παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

«Η Ελλάδα ούτε δέχεται ούτε μπαίνει στη λογική συζήτησης για εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα που είναι καθορισμένα με σαφείς Συνθήκες όπως είναι αυτές της Λοζάνης και των Παρισίων» τόνισε.