24 Μάιος 2018, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 17:23

Απεργία στις 30 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν

  • Απεργία στις 30 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν
    Από παλαιότερη κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Να παραλύσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ζητούν για την 30ή Μαΐου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που μαζί με συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματικών, εμπόρων και επιστημόνων αποφάσισαν γενική 24ωρη απεργία ενάντια στην οικονομική και εργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ήδη πολλά συνδικάτα και σωματεία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» είτε με απεργία είτε με στάσεις εργασίας.

Την Τετάρτη τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00, ενώ την Πέμπτη θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια για 24 ώρες. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και για μία ημέρα. Στην απεργία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ και τα νοσοκομεία αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.