24 Μάιος 2018, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 10:35

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Εστία Νέας Σμύρνης

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Εστία Νέας Σμύρνης
    (Φωτ.: Εστία Νέας Σμύρνης)
  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Εστία Νέας Σμύρνης
  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Εστία Νέας Σμύρνης 3

Τις εγκαταστάσεις της Εστίας Νέας Σμύρνης επισκέφτηκε το Σάββατο 12 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού, για να παρακολουθήσει την τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας από την ερασιτεχνική ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Πριν την παράσταση ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στο μουσείο της Εστίας.

Επιθυμία του Αρχιεπισκόπου ήταν να ξεναγηθεί και στις συλλογές του μουσείου. Έτσι με τη συνοδεία του προέδρου της Εστίας Ιωάννη Παπαδάτου και της εφόρου του μουσείου Θέμιδας Παπαδοπούλου ξεναγήθηκε στα εκατοντάδες κειμήλια που υπάρχουν στο χώρο. Ξεχώρισε το κέρινο ομοίωμα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή και το σταυρό του μεγαλομάρτυρα.

Η παράσταση, την οποία πρόσφερε στο κοινό το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕΘΗΠΟ) καταχειροκροτήθηκε και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας Γεώργιος Γελέκας δήλωσε συγκινημένος από την ανταπόκριση του κοινού στη θεατρική προσπάθεια της ομάδας του και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη δημιουργικότητα και επιμονή στο μέλλον.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε εκ μέρους του ΚΕΘΗΠΟ στον Ι. Παπαδάτο το αγαλματίδιο του Κάδμου που θανατώνει τον δράκο, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της Εστίας στον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

  • Φωτογραφίες: Εστία Νέας Σμύρνης