28 Δεκέμβριος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:43

Βρεθηκε η 16χρονη Μαρία. Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

  • Βρεθηκε η 16χρονη Μαρία. Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Μαρίας Ζαμπουλάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ανήλικη εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και είναι καλά στην υγεία της.

Η ανακοίνωση:

«Η περιπέτεια της Μαρίας Ζαμπουλάκη 16 ετών, έληξε σήμερα το απόγευμα δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Χάρη στην ευαισθητοποίηση και άμεση ανταπόκριση συνανθρώπου μας, ο οποίος την αναγνώρισε λόγω της δημοσιοποίησης της φωτογραφίας της στα Μ.Μ.Ε. καθώς και χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, η Μαρία βρέθηκε στην περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας και είναι καλά στην υγεία της.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

To "Χαμόγελο του Παιδιού" θα βρίσκεται κοντά στη Μαρία και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" στo πλαίσιo των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων.

Σε διεθνές επίπεδο "Το Χαμόγελο του Παιδιού":

- Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.

- Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

- Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

- Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών.

- Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com.

- Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

- Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild.

Πηγή: zougla.gr