26 Μάιος 2018, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2018, 15:01

Το 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων εστιάζει στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Το 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων εστιάζει στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με στόχο το φετινό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων να αποτελέσει ευκαιρία ενωτικών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του από την Πέμπτη 19 έως και την Κυριακή 22 Ιουλίου στις πλαγιές του Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά Βέροιας.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο Συναπάντημα έχουν ήδη ξεκινήσει και ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 1η Ιουλίου.

Οι νέοι, εκπροσωπώντας ποντιακά σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία για μια ακόμη χρονιά, μέσα από τον εκκλησιασμό, τις επιστημονικές διαλέξεις, τις θεατρικές παραστάσεις, τις συναυλίες, τα λαογραφικά δρώμενα και τις συζητήσεις σε θέματα που αφορούν στον ποντιακό ελληνισμό να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους. Επίσης θα τους απασχολήσουν θέματα που αφορούν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εξεύρεση εργασίας καθώς και θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος εστιασμένα στην παρούσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των διοργανωτών ευπρόσδεκτα είναι όλα τα ποντιακά σωματεία, τονίζεται όμως ότι από κάθε σύλλογο μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι πέντε νέοι συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της αποστολής, εξαιτίας της περιορισμένης δυνατότητας φιλοξενίας στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, στις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

  • Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ.