28 Δεκέμβριος 2013, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:43

Ο Πόντος συνδετικός κρίκος για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ

  • Ο Πόντος συνδετικός κρίκος για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ

Την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ενώνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που τους χωρίζουν. Οι δύο ομάδες έχουν κοινές ρίζες και καταβολές.

Τα τελευταία χρόνια (μετά τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Χάντμπολ στη Λαμία) οι σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων έχουν κλονιστεί. Βλέπετε μέσα στους οπαδούς δυστυχώς παρεισφρύουν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία της ομάδας τους, ενώ δεν έχουν ιδέα για την ιστορία που πρεσβεύει.

Οι διοικητικοί ηγέτες, όμως, των δύο προσφυγικών συλλόγων είναι ποντιακής καταγωγής. Όλοι ξέρουν πόσο δεμένοι είναι οι Πόντιοι μεταξύ τους και τη δίψα που έχουν να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους αλλά και τη μνήμη της μικρασιατικής καταστροφής. «Να ανασπάλλουν κέ μπορούν», που λέει το γνωστό ποντιακό τραγούδι.

Τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο Ιβάν Σαββίδης έχουν δείξει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους την επιθυμία επισήμανσης των προσφυγικών καταβολών των συλλόγων που ηγούνται. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι χριστουγεννιάτικες εορτές που διοργάνωσαν οι δύο ομάδες για τους ποδοσφαιριστές και τα στελέχη τους. Αμφότερες οι εκδηλώσεις “μύρισαν” Μαύρη Θάλασσα και οι ήχοι του κεμεντζέ, πλημμύρισαν τους χώρους που τις φιλοξένησαν.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εορτών ήταν ότι η ΑΕΚ η γιορτή ήταν πιο λιτή αλλά διέθετε περισσότερο κέφι, αφού κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπήκε στο χορό και χόρεψε ποντιακούς χορούς κι έγινε μεσημέρι στο Members Club του ΟΑΚΑ, ενώ του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινό club.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο τέλος του κειμένου...

Σχετικά άρθρα:

Δείτε τα βίντεο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να χορεύει Ποντιακά με την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας!

Πηγή: sportdog.gr

Gallery