24 Μάιος 2018, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 09:17

Έρχονται τα «Παρχάρια 2018» στο Οχυρό Νυμφαίας Ροδόπης

  • Έρχονται τα «Παρχάρια 2018» στο Οχυρό Νυμφαίας Ροδόπης
    (Φωτ.: Παρχάρια Οχυρού Νυμφαίας / facebook)

Tο έθιμο των παρχαριών καλά κρατεί στη Ροδόπη, καθώς ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» για 17η χρονιά αναβιώνει στον ορεινό όγκο του νομού το υπαίθριο πανηγύρι των οροπεδίων του Πόντου.

Τα «Παρχάρια 2018» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Μαΐου, στην τοποθεσία Οχυρό Νυμφαίας Ροδόπης.

Οι ολοήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν, όπως κάθε χρόνο, με Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως, και σταδιακά μέσα στην ημέρα, που η προσέλευση του κόσμου θα αυξάνεται, θα αρχίσει να ανεβαίνει και το θερμόμετρο της διασκέδασης. 

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει φεστιβάλ παραδοσιακού ποντιακού χορού με τη συμμετοχή αξιόλογων χορευτικών συγκροτημάτων από τη γύρω περιοχή και την υπόλοιπη Ελλάδα, επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Συλλόγου, έκθεση αγροτικών και μελισσοκομικών εργαλείων και παραδοσιακών οικιακών σκευών, και επίδειξη παραδοσιακής μουσικής και χορού με τη συμμετοχή παραδοσιακών ερμηνευτών και συγκροτημάτων.


Από την εκδήλωση του 2015 (βίντεο: Πατρίδα web Tv)

«Το φυσικό κάλος της περιοχής με τα καταπράσινα δάση, η ποιότητα των καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν το υπαίθριο παρχαρέτ'κο πανοΰρ και η δική σας συμμετοχή θα αφήσουν σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα αξέχαστο ταξίδι του νου σε αλλοτινές εποχές του ανθρώπινου γένους» αναφέρει η πρόσκληση των διοργανωτών.

  • Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις