23 Μάιος 2018, 21:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2018, 15:01

Χόρεψαν σέρρα μπροστά από το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (φωτο)

  • Χόρεψαν σέρρα μπροστά από το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (φωτο)
  • Χόρεψαν σέρρα μπροστά από το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (φωτο) 2
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
  • Μια νέα χρονιά γεμάτη παράδοση και δράσεις ξεκινάει στο «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
  • Χόρεψαν σέρρα μπροστά από το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (φωτο) 4
  • Χόρεψαν σέρρα μπροστά από το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (φωτο) 4

Ένα μοναδικό θέαμα ποντιακής παράδοσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της Τρίπολης, για πρώτη φορά, με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 20 Μαΐου, από το Σύλλογο Ποντίων Αρκαδίας.

Στην τελετή επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», ο οποίος ταξίδεψε στην καρδιά της Αρκαδίας για να τιμήσει την ημέρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και ομιλία της φιλολόγου Αργυρώς Χατζηπαρασίδου για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» κρατώντας σημαίες και λάβαρα οδήγησαν τους επισήμους και τον κόσμο στην πλατεία Άρεως και το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του «Φάρου» Σοφία Σαββίδου, μέσα από μια παραστατική αφήγηση και μαζί με το χορευτικό τμήμα, ταξίδεψαν τον κόσμο στον μαρτυρικό Πόντο μέσα από δρώμενα, απαγγελίες, χορό και τραγούδια μνήμης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το χορό σέρρα μπροστά στο μνημείο, από την αντρική χορευτική ομάδα.