22 Μάιος 2018, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2018, 18:08

Ελάχιστοι Έλληνες στο προσκύνημα στην Καππαδοκία λόγω της έντασης με την Τουρκία

  • Ελάχιστοι Έλληνες στο προσκύνημα στην Καππαδοκία λόγω της έντασης με την Τουρκία
    ​(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Μάξιμου Χαρακόπουλου)

Μπορεί στο 19ο Προσκύνημα στην Καππαδοκία να συμμετείχαν ελάχιστοι προσκυνητές εξαιτίας της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ωστόσο για μία ακόμα χρονιά περίσσεψε η συγκίνηση για την αγιοτόκο γη, η οποία είναι μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων.

Φέτος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκτός από τον εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο, συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Θεοφάνης Ισακίδης.

To 19o Προσκύνημα πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου.

«Είμαστε εδώ, παρά τις συγκυρίες, ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων στο ετήσιο προσκύνημα της Καππαδοκίας γιατί το μονοπάτι που ανοίξατε με κοπιώδη εργασία και υπομονή, ξεπερνώντας εμπόδια που για δεκαετίες υψώνονταν, δεν πρέπει να χορταριάσει», τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής στην προσλαλιά του εξήρε το έργο του κ. Βαρθολομαίου, και ευχήθηκε «να υπάρξουν σύντομα καλύτερες μέρες για το Πατριαρχείο μας, για την ομογένεια, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».


(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Μάξιμου Χαρακόπουλου)

Ο Πατριάρχης συλλειτούργησε με τον επίσκοπο Ερυθρών Κύριλλο και τον επίσκοπο Αραβησσού Κασσιανό στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Αραβησσό της Καππαδοκίας, ενώ ο εσπερινός πραγματοποιήθηκε στο ναό Αγίου Κωνσταντίνου στη Σινασό.