22 Μάιος 2018, 14:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2018, 14:54

Την Παρασκευή η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν στην Καλαμαριά

  • Την Παρασκευή η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν στην Καλαμαριά
    (Πηγή: protothema.gr)

Στο κοιμητήριο της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε, της Καλαμαριάς, θα είναι η τελευταία κατοικία του Χάρρυ Κλυνν. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα πουν το τελευταίο αντίο την Παρασκευή. Η σορός θα εκτεθεί από τις 10:30 σε δημόσιο προσκύνημα στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήριος (Μητρόπολη Καλαμαριάς), ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι.

Η οικογένεια του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, όπως ήταν το όνομα του πρωτοπόρου σατιρικού καλλιτέχνη, επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε σε ηλικία 78 ετών το πρωί της Δευτέρας. Εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα, ενώ ο θάνατός του γιου του Νίκου πριν από δύο χρόνια επιδείνωσε την υγεία του.

Όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του, το ψευδώνυμο με το οποίο καθιερώθηκε καλλιτεχνικά το επέλεξε σε αντιδιαστολή με τον εμβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα Dirty Harry (Βρώμικος Χάρι). Έτσι, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης επέλεξε να γίνει Clean Harry (Καθαρός Χάρι ή Χάρρυ Κλυνν).