22 Μάιος 2018, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2018, 12:02

Πάνος Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω λύση με το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια

  • Καμμένος: Εάν ο Τσίπρας διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν θα κάνουμε παρέλαση, θα έχουμε πόλεμο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL)

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε λύση με το σύνθετο όνομα εφόσον αυτό περιέχει τον όρο Μακεδονία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο που μάλιστα μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9, εκτίμησε ότι δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί λύση γιατί «οι Σκοπιανοί έχουν δημιουργήσει ένα μύθο, με τον οποίο περιφέρονται ως Μακεδονία», είπε.

«Ως κυβερνητικός εταίρος έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή. Εγώ σας διαβεβαιώ η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα γίνει καμία κύρωση από την Ελληνική Βουλή εάν δεν υπάρξει αλλαγή Συντάγματος στα Σκόπια» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Φθάσαμε κοντά γιατί πράγματι η Ελλάδα έκανε διαπραγματεύσεις. Κέρδισε το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Οι ίδιοι αυτοκτονούν. Για εμένα είτε λέγεται προφήτης Ηλίας είτε άνω είτε κάτω λέγεται Μακεδονία. Η χθεσινή δήλωση του κ. Ζάεφ ότι δεν θα κάνει αλλαγή στο σύνταγμα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε λύση» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. «Το πιο πιθανό είναι να γίνουν το φθινόπωρο. Αλλά η δική μου άποψη είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. Να γίνουν εκλογές δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ίσως και τον Μάιο. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομίας» πρόσθεσε.