21 Μάιος 2018, 20:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2018, 21:12

Ρουβίκωνας και ομάδες αντιεξουσιαστών εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

  • Ρουβίκωνας και ομάδες αντιεξουσιαστών εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας
    Ζημιές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που προκάλεσαν ομάδες αντιεξουσιαστών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ζημιές στη είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν περί τα 70 άτομα, τα οποία δήλωσαν στον φρουρό του κτηρίου ότι ήταν μέλη του «Ρουβίκωνα». Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, τα άτομα εισήλθαν στο κτήριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στο κτήριο.

Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός του κτηρίου. Στη συνέχεια αποχώρησαν. Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η οποία λίγο αργότερα διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτήριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε «συνταγματικό» το νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.