21 Μάιος 2018, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2018, 14:33

Φίδι πήγε για... ψώνια σε σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης

  • Φίδι πήγε για... ψώνια σε σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης
    Το φίδι που αναστάτωσε σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Σταύρος Καλπάκης/ Δράση για την Άγρια Ζωή)

Κουλουριασμένο δίπλα στα καροτσάκια μεγάλου σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε φίδι η θέα του οποίου ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό. Τόσο οι καταναλωτές που το είδαν όσο και οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τελικά την κατάσταση έσωσε εθελοντής από τη Δράση για την Άγρια Ζωή που απομάκρυνε το ερπετό.

Το φίδι είχε μήκος 1,5 μέτρο.

Όπως είπε ο Σταύρος Καλπάκης από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, επρόκειτο για έναν έφιο, ένα άκακο ζώο που είχε τραυματιστεί, πιθανότατα από τις ρόδες των καροτσιών. «Το φίδι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το απελευθερώσαμε στην περιοχή του Δέλτα Αξιού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι αυξάνονται οι κλήσεις για φίδια, εντός της πόλης, κάθε χρόνο την άνοιξη, οπότε και ζεσταίνει ο καιρός και ξυπνάνε από τη νάρκη.

«Γενικά, συναντά κανείς ερπετά μέσα στις πόλεις και σε χώρους όπως τα πάρκα» είπε, συμβουλεύοντας τους πολίτες, όταν συναντούν φίδι, να μην το πειράζουν και να καλούν τη Δράση για την Άγρια Ζωή και τους εθελοντές της ιστοσελίδας για την ελληνική ερπετοπανίδα herpetofauna.gr.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Να.Κ.