20 Μάιος 2018, 22:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2018, 13:49

Ο Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη

  • Ο Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση στον Μπουτάρη
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ημερίδα-συνέδριο της Κέρκυρας

Την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης καταδίκασε από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκεται στο νησί με αφορμή την ημερίδα-συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης, από διάφορα ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στις δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο.

»Οι ακραίες εκφράσεις από όπου και αν προέρχονται, τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται, είναι εξίσου κατακριτέα από τη ΝΔ».

Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους του συνεδρίου της ΝΔ στα νησιά του Ιονίου, ενώ επέκρινε την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του για το όνομα «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας».

«Ο κ. Τσίπρας, τις τελευταίες μέρες, ακούσαμε και με ενημέρωσε και μένα προσωπικά ότι συζητά ως ονομασία για τα Σκόπια το όνομα της "Μακεδονίας του Ίλιντεν". Το όνομα αυτό δεν θα έπρεπε καν να μπει σε συζήτηση» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώντας ότι «την ώρα που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, ειδικά όταν διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ταπάσκου.
  • Φωτογραφίες: Νέα Δημοκρατία.