20 Μάιος 2018, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2018, 14:40

Η Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας ΓΟΧ τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

  • Η Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας ΓΟΧ τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)
    (Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας)
  • Η Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας ΓΟΧ τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

Την οφειλόμενη τιμή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων απέδωσε μέσα από ένα μεγάλο μουσικοαφηγηματικό έργο η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας ΓΟΧ την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ασπροπύργου «Γαλαξίας».

«Αφιέρωμα: Έλληνες του Πόντου» ήταν ο τίτλος του έργου, που δημιουργήθηκε με την προτροπή του μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομου.

Παραδοσιακοί θρήνοι, σύγχρονα τραγούδια, μελωδίες και συνθέσεις επώνυμων καλλιτεχνών σε συνδυασμό με τη δραματική εξιστόρηση των γεγονότων, την αφήγηση πραγματικών μαρτυριών και την απαγγελία ποιημάτων, αλλά και την παράλληλη προβολή βίντεο και αυθεντικών εικόνων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ήταν τα μέσα για το μικρό αυτό ταξίδι στους τραγικούς καιρούς της περιόδου 1914-1923. Στην παράσταση παρουσιάστηκαν και ποντιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου».

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γρηγόριος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Καλλίνικος, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η αντιπρόεδρος της ΠΟΕ Αθηνά Σωτηριάδου, εκπρόσωποι ποντιακών και πολιτιστικών σωματείων κ.ά.


(Βίντεο: Livemedia)