20 Μάιος 2018, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2018, 13:43

Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Αγρίνιο

  • Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Αγρίνιο
    (Φωτ.: sinidisi.gr)

Με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς».

Το σωματείο επέλεξε φέτος να τιμήσει τα θύματα της Γενοκτονίας διοργανώνοντας πενθήμερες εκδηλώσεις.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον εκπαιδευτικό Χαρίλαο Σανδαλίδη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και εκπροσώπους ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Χθες, 19 Μαΐου, τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» βρίσκονταν στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου μοιράζοντας στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη Γενοκτονία, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ομιλία από τον δρ Βασίλη Μεΐχανετσίδη με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής υπό το πρίσμα των εξελίξεων σήμερα».


(Φωτ.: sinidisi.gr)

Στις φετινές δράσεις του συλλόγου για τη Γενοκτονία των Ποντίων πρωταγωνίστησε η πρωτοβουλία των μελών να επισκεφθούν δημοτικά σχολεία της περιοχής για μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με τον ποντιακό ελληνισμό.

Διαβάστε για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.

Εκδηλωσεις