20 Μάιος 2018, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2018, 12:05

Χουλουσί Ακάρ: Θα αναλάβουμε δράση στη Μεσόγειο και το Αιγαίο αν χρειαστεί

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ
    Ο Χουλουσί Ακάρ αν και υπουργός Άμυνας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως στρατιωτικός διοικητής (φωτ. αρχείου: CNN Turk)

Προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα έστειλε ο τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, κατά την επιθεώρηση της άσκησης «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χώρα μας, χωρίς να την κατονομάσει, στέλνοντας μήνυμα να μην κάνει «λάθος υπολογισμούς» στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος στρατηγός υπογράμμισε ότι «εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα και το έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

Κατά την ομιλία του ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην εγρήγορση που βρίσκεται ο τουρκικός στρατός 365 μέρες τον χρόνο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία στα ανατολικά και νότια της χώρας. «Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο... Αναλαμβάνουμε δράση στο Αφρίν, στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων.