20 Μάιος 2018, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2018, 11:32

Εξιτήριο ο Μπουτάρης – Κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων

  • Εξιτήριο ο Μπουτάρης – Κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR)

Μετά από μια διανυκτέρευση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε το πρωί εξιτήριο, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο, κατά την εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχτηκε χτυπήματα, σπρωξιές και κλωτσιές, με τους γιατρούς να τον κρατούν στο νοσοκομείο το βράδυ για παρακολούθηση.

Αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, επέστρεψε σπίτι του. Μετά την επίθεση που δέχτηκε, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου». Τα ποντιακά σωματεία από την πλευρά τους καταδίκασαν την επίθεση εναντίον του δημάρχου, όπως και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία διενεργεί προανάκριση και αναζητά τους δράστες της επίθεσης, εξετάζοντας βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τα social media. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κινήθηκε νομικά, καθώς υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων.