20 Μάιος 2018, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2018, 10:53

Φωτογραφίες από την ενωτική εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

  • Φωτογραφίες από την ενωτική εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: Life Events)

Η φετινή εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη μετέδωσε κλίμα ενότητας προς τον στόχο της διεθνούς αναγνώρισης του ζητήματος. Οι ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, με κορυφαία της στιγμή την ομιλία του Ταμέρ Τσιλινγκίρ και χειρότερη την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στις 18:30 στο μνημείο Γενοκτονίας, ενώ στην άκρη της πλατείας μοίραζαν ελιές, κόλλυβα και τσίπουρο.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τους προέδρους των τριών ομοσπονδιών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 νεκρών. Το συγκεντρωμένο πλήθος έστρεψε την προσοχή του στην εξέδρα για τους χαιρετισμούς των προέδρων των ομοσπονδιών και τη συγκλονιστική ομιλία του Ταμέρ Τσιλινγκίρ.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, στην εξέδρα ανέβηκαν δώδεκα Πόντιοι τραγουδιστές, που υπό την καθοδήγηση του Αχιλλέα Βασιλειάδη και με τη συνοδεία της λύρας και δύο νταουλιών, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης ερμηνεύοντας το «Η Ρωμανία πάρθεν» και το «Αητέντς επαραπέτανεν».

Κατά την υποστολή της σημαίας στον Λευκό Πύργο σημειώθηκε και η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, γεγονός που αποτέλεσε το μελανό σημείο της ημέρας. Ακολούθησε η πορεία προς το τουρκικό προξενείο, όπου αντιπροσωπεία από τις τρεις ομοσπονδίες πέρασε τον αστυνομικό κλοιό και κόλλησε το ψήφισμα της εκδήλωσης στο δέντρο που βρίσκεται μπροστά στο προξενείο.

Φωτογραφίες: Life Events για το pontos-news.gr.

Gallery
Εκδηλωσεις