20 Μάιος 2018, 01:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2018, 01:27

Χαμός με την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη – Πώς αντέδρασαν οι ποντιακές οργανώσεις (βίντεο)

  • Παραπέμπεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη τη 19η Μαΐου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR)
  • Εξιτήριο ο Μπουτάρης – Κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR)
  • Παραπέμπεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη τη 19η Μαΐου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR)

Με μπουνιές, κλωτσιές και σπρωξιές επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη άτομα που παρευρίσκονταν χθες στην κοινή εκδήλωση των τριών ποντιακών ομοσπονδιών για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, την ώρα που πήγαινε με συνεργάτες του στον Λευκό Πύργο προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή υποστολής της ελληνικής σημαίας.

Πληροφορίες του pontos-news.gr θέλουν τον δήμαρχο να έχει χτυπήσει στο πόδι και για αυτό μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου και θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους.  

Κατά τη διάρκεια του προπηλακισμού, χτύπησαν και οι συνεργάτες του δημάρχου που προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το χώρο. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του ενώ προκάλεσαν ζημιές και στο αμάξωμα. Άνθρωποι που είδαν τον Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσαν στο pontos-news.gr ότι «τον χτύπησαν πολύ».

Τι λένε οι ποντιακές οργανώσεις
«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο» δήλωσαν ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ.

Μάλιστα όπως σημειώνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους «Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο».

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως το περιστατικό προκάλεσαν ακραία στοιχεία που αμαύρωσαν την ποντιακή εκδήλωση.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την φασιστικής –κατά την επιεικέστερη έκφραση– νοοτροπίας επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη «από περιθωριακά στοιχεία».

Ο πρωθυπουργός στο Twitter ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, βουλευτών αλλά και του υπουργού Εσωτερικών. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υπέρμαχος της ανοιχτής κοινωνίας, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πάντα θα υπάρχουν αυτοί που καλλιεργούν το μίσος.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR)

Εκδηλωσεις