19 Μάιος 2018, 23:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2018, 23:25

Τουρκικά ΜΜΕ: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν

  • Ερντογάν: Ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση στη Συρία
    (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σχολίασε τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί «σχεδίου δολοφονίας» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στη Βοσνία την Κυριακή, όπου έχει προγραμματίσει προεκλογική ομιλία στο Σεράγεβο. Όπως λέγεται, το σχέδιο απετράπη την τελευταία στιγμή από την ΜΙΤ σε συνεργασία με τις βοσνιακές αρχές.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κύκλοι που αισθάνονται άβολα με έναν τόσο μεγάλο ηγέτη, με έναν ισχυρό άνδρα, και ότι θέλουν να απαλλαγούν από τον πρόεδρό μας. Αυτές οι προειδοποιήσεις και απειλές δολοφονίας δεν είναι νέες, πάντα ήταν εκεί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ένας άνθρωπος που θα φοβόταν τις απειλές του θανάτου, ούτε θα τον απομάκρυναν από το δρόμο του και την πολιτική του», έγραψε ο Μπεκίρ Μποζντάγκ στο Twitter.

Σύμφωνα με πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, υπήρξαν αναφορές ότι μια ομάδα Τούρκων σχεδίαζε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν. Συγκεκριμένα, Τούρκοι υπήκοοι που διαμένουν στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ, στα Σκόπια, φέρεται να ήρθαν σε επαφή με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και να μετέφεραν «ανεπιβεβαίωτες αναφορές» για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις βαλκανικές χώρες.

Επίσης, υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης επικοινώνησαν με τουρκικές μονάδες πληροφοριών για να προειδοποιήσουν για παρόμοια απειλή εναντίον του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στα Βαλκάνια. Λεπτομέρειες ωστόσο σχετικά με την απόπειρα, όπως η ημερομηνία, η τοποθεσία, η μέθοδος εκτέλεσης, δεν έχουν διαρρεύσει, καθώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει μια έρευνα σε βάθος για την φερόμενη απειλή.

  • Πηγή: Πρακτορείο Anadolu.